LE PROJET FRANCAIS

LE PROJET FRANCAIS
Az úgy jött, h 22 évesen, a fősuli utolsó évében kaptam lehetőséget Franciaországban, azon belül is Le Havre-ban tanulni egy éven keresztül. A blog célja az lenne, hogy feljegyezzem az élményeket ill azt a hosszú rögös utat, amelyen elérek majd egy éven kersztül valahová. A helyesírási hibákért és a nyelvi helytelenségekért pedig elnézést kérek, nincs nagyon időm az átfogó korrekcióra. Remélem érdekes beszámoló lesz, és nem csak nekem :)

szerda, október 17, 2007

múlt hétvégi kirándulás képei












A többi kép az alábbi webalbumban található!
http://picasaweb.google.hu/nemeth.daniel.hu
(ide sajnos nem lehet sok képet feltölteni egyszerre)

Julien-nel vidéken voltunk. Szombat este indultunk, kb. 1 óra autózásra laknak innen. Este miután megérkeztünk, megismerkedtünk a szüleivel, akik nagyon kedvesek, majd még utána elmentünk Julien barátaihoz, akik nem messze laknak a környéken. Ott már jó hangulat volt szombat este lévén, meg volt egy nagyon cukorfalat két hónapos labrador is, Cisco. Sajnos oda nem vittem magammal a gépet (nem mindig volt tiszta, hogy hova megyünk, és miért), éjjel fél 3 fele értünk haza hulla fáradtan. Másnap fél 11 körül keltünk, megreggeliztünk, majd egész nap a környéket jártuk. Nagyon szép vidékeken jártunk, egész nap kabrióztunk. Délután Rouen-ba mentünk, ott is találkoztunk a barátaival, akik szintén nagyon szimpatikusak voltak. Vasárnap késő este értünk haza teljesen kimerülten, de elmondhatom, hogy az eddigi legjobb programunk volt. Egyrészt egy szót sem szóltunk magyarul, (Borival egymás közt is franciául beszéltünk) mely kiváló nyelvgyakorlás volt, másrészt megismerhettük a kimondott vidéket (amit nagyon imádunk Borival), a Sajna völgyét, és találkozhattunk nagyon kedves franciákkal is.
A képek sajnos elég zajosak lettek, és sok kiégett közülük, de ez azért van, mert magas iso értéken kellett fotózni. (szinte mindegyik a mozgó kocsiból készült) Remélem azért tetszenek, sok csak azért kerül fel, hogy meg tudjam mutatni, merre jártam, amúgy meg nem szép kép.